Roerdalen in beweging
samen doen, samen bewegen!

Doe mee. Organiseer samen iets nieuws dat verbindt en waarin sporten of bewegen centraal staat. Er is een financiële bijdrage beschikbaar. Lees hier hoe je mee kunt doen.


Beste Sportvrienden, Bewegers van Roerdalen,

Per 31 juli aanstaande geven we de opdracht voor het uitvoeren van het Beweegakkoord, ook bekend als Roerdalen in beweging, terug aan de Gemeente Roerdalen.

Als burgerinitiatief zijn we in 2020 gestart met als uitgangspunt 'Burgers aan zet, de gemeente faciliteert'. In de afgelopen (corona-)jaren hebben we diverse nieuwe of vernieuwende initiatieven financieel kunnen ondersteunen en hier kijken we met een goed gevoel op terug.

Met de recente komst van de Verenigingsondersteuner, het Beweegakkoord II en het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) is het speelveld veranderd. Het kernteam ziet dit als een natuurlijk moment om de opdracht terug te geven.

Lopende zaken worden door ons tot en met 31 juli aanstaande afgehandeld waarna we alles afronden en overdragen aan de Gemeente Roerdalen.

Daarna lopen alle contacten via Noud Kirstein (contactpersoon Beweegakkoord - (Noud.Kirstein@roerdalen.nl)  en Ruben Vos (Verenigingsondersteuner - ruben@negen.nl)

We hebben het met plezier gedaan.
Wim Beursgens,
Victor van Hooijdonk,
Cees Bontekoe,
Susanne Hendrix-Janssen
Kernteam Roerdalen in Beweging


Meld je hier aan voor de Emailnieuwsbrief van Roerdalen in Beweging


 

Alle kinderen en jongeren in Roerdalen  kunnen opgroeien en zich ontwikkelen in een gezonde omgeving vol mogelijkheden om te sporten en te bewegen. 

 Kwetsbare inwoners doen mee en kunnen op hun manier en niveau sporten en bewegen.    Sport en bewegen brengt mensen samen en laat iedereen meedoen.
Verenigingen en Sportaanbieders zijn belangrijk voor de leefbaarheid en vitaliteit in de dorpen. Ze worden ondersteund en geholpen om zelf ook vitaal te worden en te blijven.